André van Nijkerken

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde en eigenzinnige M&I’ers. Met ieder een eigen focus en een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector. Samen bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.
André is een goede luisteraar, scherpe analyticus en prettige sparringpartner. Ervaren, inspirerend en enthousiasmerend zijn kenmerken die bij hem passen. Hij weet veel voor elkaar te krijgen, en is krachtig en origineel in het vinden van oplossingen voor lastige vraagstukken. Hij is een behendig tacticus, slimme strateeg en goede communicator. André heeft ruime bestuurlijke ervaring (was o.a. wethouder), maar was ook jarenlang binnen de publieke sector actief als adviseur en interim-manager op het grensvlak van organisatie, informatievoorziening en automatisering. Daarnaast is hij een uitstekende bruggenbouwer tussen de wereld van bestuur en management binnen de publieke sector en de wereld van ICT en ICT-dienstverlening.


Opdrachten waar ik trots op ben

 

Uitgelicht 
Samen met twee vrienden steun ik Jobortunity, een trainingsinstituut voor jongeren in Tanzania. De werkloosheid onder jongeren in Tanzania is enorm, net als het gat tussen scholing en arbeidsmarkt.

Jobortunity geeft jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 een training en helpt ze via een stage aan een baan. Daarmee maakt Jobortunity het verschil tussen een toekomst of geen toekomst, zowel voor de jongeren in kwestie als voor de families die van hen afhankelijk zijn.

In ons veilige en welvarende Nederland kunnen we ons niet eens voorstellen wat het is om geen perspectief te hebben, geen enkel uitzicht op een baan en dus een toekomst. Ik ben dan ook blij dat ik van M&I/Partners alle ruimte krijg een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Een wereld waarin we elkaar niet uitsluiten, maar elkaar helpen. Voor ons een kleine moeite, voor anderen een groot verschil.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

De toepassingen van Artificiële Intelligentie variëren van laag risico tot hoog risico. Eind april publiceerde de Europese commissie een voorstel voor een verordening voor risicovolle Artificiële Intelligentie. Wat houdt dit in en wat betekent dit in de praktijk?

Lees verder

Miriam de Best gaat in gesprek met André van Nijkerken (Regionale implementatiecoach Omgevingswet, M&I/Partners) en Guus Welter (projectleider Digitaal Stelsel Omgevingswet, IFV) over de Omgevingswet en die 1 januari 2022 in werking treed en het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Wat is de Omgevingswet? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat voor een impact en implicaties heeft dit voor lokale overheden en veiligheidsregio's?

Lees verder