André van Nijkerken

André van Nijkerken


André van Nijkerken

André van Nijkerken

Principal adviseur
andre.van.nijkerken@mxi.nl
06 10 15 63 05
Lees mijn publicaties Bekijk mijn cases

André is een goede luisteraar, scherpe analyticus en prettige sparringpartner. Ervaren, inspirerend en enthousiasmerend zijn kenmerken die bij hem passen. Hij weet veel voor elkaar te krijgen, en is krachtig en origineel in het vinden van oplossingen voor lastige vraagstukken. Hij is een behendig tacticus, slimme strateeg en goede communicator. André heeft ruime bestuurlijke ervaring (was o.a. wethouder), maar was ook jarenlang binnen de publieke sector actief als adviseur en interim-manager op het grensvlak van organisatie, informatievoorziening en automatisering. Daarnaast is hij een uitstekende bruggenbouwer tussen de wereld van bestuur en management binnen de publieke sector en de wereld van ICT en ICT-dienstverlening.


Opdrachten waar ik trots op ben

 

Uitgelicht 
Samen met twee vrienden steun ik Jobortunity, een trainingsinstituut voor jongeren in Tanzania. De werkloosheid onder jongeren in Tanzania is enorm, net als het gat tussen scholing en arbeidsmarkt.

Jobortunity geeft jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 een training en helpt ze via een stage aan een baan. Daarmee maakt Jobortunity het verschil tussen een toekomst of geen toekomst, zowel voor de jongeren in kwestie als voor de families die van hen afhankelijk zijn.

In ons veilige en welvarende Nederland kunnen we ons niet eens voorstellen wat het is om geen perspectief te hebben, geen enkel uitzicht op een baan en dus een toekomst. Ik ben dan ook blij dat ik van M&I/Partners alle ruimte krijg een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Een wereld waarin we elkaar niet uitsluiten, maar elkaar helpen. Voor ons een kleine moeite, voor anderen een groot verschil.

Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Route naar de Omgevingswet 2022
24-02-2021

Route naar de Omgevingswet 2022

Lees meer
Werkende ketens in de omgevingswet
12-11-2020

Werkende ketens in de omgevingswet

Lees meer