ICT-sourcing

ICT-sourcing


Voor steeds meer organisaties is ICT van strategisch belang, maar geen kernactiviteit. Daarom wordt steeds vaker de sourcingsvraag gesteld: waar gaan we (bepaalde delen van de) ICT onderbrengen? Vanwege het strategisch belang bij onszelf? Of is het juist zaak om de ICT over te laten aan een professionele marktpartij?

Een betere kwaliteit, meer (kosten)flexibiliteit, focus op kernactiviteiten, ontzorgen en soms ook kostenbesparing kunnen redenen zijn om (delen van) ICT uit te besteden. Ook hier geldt echter bezint eer ge begint. Er zijn namelijk vele mogelijkheden om ICT te outsourcen; de scope moet bepaald worden, en het aantal partijen aan wie zaken uitbesteed worden. Ook dient uw organisatie zelf voldoende voorbereid te zijn op de outsourcing. Dit betekent dat bepaalde zaken van te voren op orde moeten worden zijn, zodat de overgang naar de externe dienstverlener soepel kan verlopen, en u daarna de externe partij(en) goed kunt aansturen (het zogenaamde regievoeren).

Wij begeleiden en adviseren u en uw organisatie bij het bepalen van de juiste strategie, het maken van de keuzes, het opstellen van het contract- en aanbestedingsdossier, het begeleiden van uw aanbesteding en het uitvoeren van het contractmanagement. Onze adviseurs combineren kennis van uw sector met expertise op het gebied van infrastructuur, beheer, kosten, aanbestedingsprocedures en kennis van de markt van ICT-dienstverleners. U kunt van ons de volgende expertise verwachten:

  • Strategiebepaling rondom outsourcing.
  • Begeleiding van selectietrajecten (al dan niet via Europese aanbesteding).
  • Ervaringsgegevens van kosten voor het afnemen van beheerde ICT-diensten.
  • Benchmarkgegevens van beheerkosten, zowel van ICT-dienstenleveranciers als van interne ICT-organisaties.
  • Service Levels, Service Level Agreements en Service Level Rapportages.
  • Begeleiding en aanpak transitiefase.
  • Begeleiding inrichting regie-organisatie, bundeling vraagkant, service level management vraag- en aanbodkant.
  • Audits en reviews van outsourcingssituaties.
  • Ook kunnen we een second opinion uitvoeren op bovengenoemde zaken.


Door onze jarenlange advieservaring in de publieke sector hebben wij veel kennis van de bedrijfsprocessen van uw organisatie. Deze kennis verwerken wij in ons advies. Naast sourcingdiensten voeren wij jaarlijks diverse ICT Benchmarks uit. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van huidige ICT-kostenniveaus binnen onze sectoren. Dit biedt, samen met onze marktkennis, veel meerwaarde in sourcingstrategietrajecten.
Maak kennis met

Bas aan de Wiel

Principal adviseur
bas.aan.de.wiel@mxi.nl
06 51 21 02 32
Lees mijn publicaties
De juiste sourcing strategie kiezen én realiseren?Relevante case

Veiligheidsregio MWB contract verlengen of opnieuw aanbesteden?

Veiligheidsregio MWB contract verlengen of opnieuw aanbesteden?

Wat te doen als de automatisering is uitbesteed, maar de behoefte verandert. Nieuwe afspraken maken met de bestaande dienstverlener, zonder de toets van de markt of opnieuw aanbesteden? M&I/Partners adviseerde een middenweg, naar volle tevredenheid van de opdrachtgever.

Lees meer

Relevante kennis

Uitbesteden van ICT: alleen voor gevorderden!
16-12-2017

Uitbesteden van ICT: alleen voor gevorderden!

Lees meer
Minder mensen, minder regels
09-11-2017

Minder mensen, minder regels

Lees meer
M&I/Partners gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van deze website, geeft u akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Sluit deze melding