Karin Zwiggelaar

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde M&I’ers. Met ieder een eigen expertise, eigenschappen, overtuiging, voorkeur en achtergrond maar een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector.
Ik werk bij voorkeur op het raakvlak van strategie, organisatie, bestuur en ICT en zet mijn tanden graag in complexe vraagstukken. Mijn adviezen zijn visiegedreven, vanuit visie op de inzet van informatietechnologie, de gevolgen voor de organisatie en bijdrage aan de strategie. Vanuit passie voor mijn vak en brede belangstelling ben ik een inhoudelijke bulldozer met breedte en diepte. Ik zet de grote lijnen voor de lange termijn uit en heb daarnaast ook oog voor de details (het wisselgeld) op de korte termijn. Ik spar graag inhoudelijk met opdrachtgevers om zo gedachtevorming en gedragsverandering van (de medewerkers bij) de opdrachtgever op gang te brengen, daardoor weet ik opdrachtgevers te overtuigen en medewerkers mee te krijgen.

Opdrachten waar ik trots op ben

Als één van de medewerkers van het eerste uur (en dat is al meerdere decennia) vind ik het werken bij M&I/Partners nog steeds veel uitdagingen en inspiratie geven. Enerzijds is het vakgebied ICT enorm in ontwikkeling en bij M&I/Partners ben je bij klanten in opdrachten vaak betrokken bij de meest actuele vraagstukken. Als ervaren adviseur krijg je daarnaast met steeds ingewikkelder vraagstukken te maken, waarbij techniek een rol speelt, maar vooral ook de bestuurlijke en organisatorische kan veel aandacht vraagt. Anderzijds verandert M&I/Partners ook voortdurend als bedrijf. Van een pionierend adviesbureau in de beginjaren tot een adviesbureau dat voortdurend professionaliseren hoog in het vaandel heeft. Zowel wat betreft ontwikkeling van de adviespraktijk zelf als de ontwikkeling van ons bureau als merk. Andere voor mij aantrekkelijke aspecten van M&I/Partners zijn vrijheid om je eigen persoonlijke ontwikkeling in te vullen, ruimte voor ondernemerschap en last but not least ervaar ik een warm bad van professionals met veel onderlinge collegialiteit en belangstelling voor elkaar.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Op 30 november is het boek feestelijk gelanceerd tijdens een bijeenkomst bij M&I/Partners. ‘CIO 3.0 - Leiden met Digitale Transformatie’ van Karin Zwiggelaar en Antoon van Luxemburg. Het boek biedt handvatten voor eenieder die succes wil behalen in het digitale tijdperk. Het is een volledig herziene en geactualiseerde versie van het succesvolle boek ‘CIO 3.0 – Het verschil maken bij digitale transformatie’ uit 2016. Jos van Hillegersberg wetenschappelijk directeur van JADS.nl, tevens hoogleraar aan de UTwente, schreef het voorwoord van het boek. 

Lees verder

Digitale dienstverlening is inmiddels gemeengoed. Zelfs bij het restaurant op de hoek kun je inmiddels digitaal bestellen. Digitale koplopers weten met de inzet van ICT betere dienstverlening te combineren met efficiency en flexibiliteit. Dat raakt ook de rol van de functioneel beheerder, constateren Antoon van Luxemburg en Karin Zwiggelaar. Functioneel beheer 3.0 stelt totaal andere eisen.

Lees verder