Karin Zwiggelaar

M&I/Partners bestaat uit 100 toegewijde en eigenzinnige M&I’ers. Met ieder een eigen focus en een gezamenlijke passie voor het digitaal transformeren van de publieke sector. Samen bouwen we aan maatschappelijke oplossingen die mensen écht vooruithelpen.
Ik werk bij voorkeur op het raakvlak van strategie, organisatie, bestuur en ICT en zet mijn tanden graag in complexe vraagstukken. Mijn adviezen zijn visiegedreven, vanuit visie op de inzet van informatietechnologie, de gevolgen voor de organisatie en bijdrage aan de strategie. Vanuit passie voor mijn vak en brede belangstelling ben ik een inhoudelijke bulldozer met breedte en diepte. Ik zet de grote lijnen voor de lange termijn uit en heb daarnaast ook oog voor de details (het wisselgeld) op de korte termijn. Ik spar graag inhoudelijk met opdrachtgevers om zo gedachtevorming en gedragsverandering van (de medewerkers bij) de opdrachtgever op gang te brengen, daardoor weet ik opdrachtgevers te overtuigen en medewerkers mee te krijgen.


Opdrachten waar ik trots op ben

Als één van de medewerkers van het eerste uur (en dat is al meerdere decennia) vind ik het werken bij M&I/Partners nog steeds veel uitdagingen en inspiratie geven. Enerzijds is het vakgebied ICT enorm in ontwikkeling en bij M&I/Partners ben je bij klanten in opdrachten vaak betrokken bij de meest actuele vraagstukken. Als ervaren adviseur krijg je daarnaast met steeds ingewikkelder vraagstukken te maken, waarbij techniek een rol speelt, maar vooral ook de bestuurlijke en organisatorische kan veel aandacht vraagt. Anderzijds verandert M&I/Partners ook voortdurend als bedrijf. Van een pionierend adviesbureau in de beginjaren tot een adviesbureau dat voortdurend professionaliseren hoog in het vaandel heeft. Zowel wat betreft ontwikkeling van de adviespraktijk zelf als de ontwikkeling van ons bureau als merk. Andere voor mij aantrekkelijke aspecten van M&I/Partners zijn vrijheid om je eigen persoonlijke ontwikkeling in te vullen, ruimte voor ondernemerschap en last but not least ervaar ik een warm bad van professionals met veel onderlinge collegialiteit en belangstelling voor elkaar.Terug naar het overzicht

Mijn publicaties

Meer kennis opdoen

Hoe digitaal volwassen zijn gemeenten in Nederland? In de jaarlijkse ICT Benchmark Gemeenten meten we sinds 2020 de digitale volwassenheid om de deelnemers inzicht te geven in hun digitale potentieel. Hieruit blijkt dat gemeenten nog maar aan het begin staan van hun digitale transformatie. Wij geven concrete handvatten hoe gemeenten impactvolle stappen kunnen zetten om hun digitale potentieel verder te benutten.

Lees verder

In één middag werden 100 bestuurders en managers in de zorg en overheid bijgepraat door Jim Stolze, Jeroen van den Hoven, M&I/Partners, Rijkswaterstaat, Leids Universitair Medisch Centrum, Pacmed in samenwerking met Amsterdam UMC en de Politie de aanwezigen mee in de AI-toepassingen bij de zorg en overheid. 

Lees verder