Informatiehuishouding op orde

Bedrijfsvoering


De vernieuwde Archiefwet is een grote aanstaande wijziging. Gemeenten krijgen 7 jaar de tijd om hun informatiehuishouding op orde te krijgen. De Wet Open Overheid is een enorme aanjager voor een proactief transparante overheid. (Digitale) informatie moet goed opgeslagen, tijdig gepubliceerd en vindbaar zijn.

De Modelgemeente brengt haar informatievoorziening op orde met als doel het tijdig verstrekken (conform de AVG en Wet open overheid), openbaren, vinden, archiveren en verwijderen van informatie. Het is duidelijk welke informatie gedurende welke termijn bewaard moet worden en de gebruikte systemen zijn hiervoor geschikt (gemaakt). De kennis van de DIV-medewerkers is uitgebreid met digitaal archiveren en medewerkers zijn opgeleid en worden zoveel mogelijk geautomatiseerd ondersteund om bij het opstellen van documenten rekening te houden met publicatie ervan.

 

Terug naar de ModelgemeenteWil jij samen met gepassioneerde en ervaren professionals werken aan uitdagende en impactvolle projecten in de overheid en zorg?

Bekijk onze vacatures