Samen organiseren

Algemene ontwikkelingen


De structurele hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening (Common Ground) is een operatie met een doorlooptijd van vijf tot tien jaar. In deze periode geeft de Modelgemeente met ketenpartners en leveranciers vorm aan dat nieuwe landschap. Dit vraagt samenwerking, vertrouwen in elkaar maar ook andere spelregels in de omgang met elkaar.

De Modelgemeente neemt niet meer als vanzelfsprekend suites af bij leveranciers. De Modelgemeente ontwikkelt samen met collega-gemeenten en met de leveranciers componenten die stap voor stap de komende jaren invulling geven aan een geïntegreerde informatievoorziening. De Modelgemeente ontwikkelt op een agile manier en waar mogelijk op basis van open source om samenwerking en hergebruik van componenten te bevorderen. Parallel aan de ontwikkeling van het nieuwe landschap moet het oude landschap stabiel en veilig blijven functioneren en geleidelijk worden afgebouwd.

Dit betekent dat de Modelgemeente actief participeert in ontwikkelcommunities en dat de noodzakelijke technische infrastructuur gedurende de ontwikkelfase naast de bestaande (oude) systemen bestaat.

 

ICT-begroting Samen organiseren

Bijdrage aan ‘ontwikkelcommunities’

€ 30.000 per jaar


Toelichting ICT-begroting
Op dit moment is de bijdragen aan ‘ontwikkelcommunities’ en de noodzakelijke technische (Haven)-infrastructuur beperkt. De Modelgemeente gaat hier in de komende jaren steeds actiever in worden. De kosten moeten beschouwd worden als een reservering.

 

Terug naar de ModelgemeenteBen jij op zoek naar de baan die jouw carrière verder helpt? Of toe aan een volgende stap?

 

Als partner werken wij samen aan de realisatie van de maatschappelijke opdracht van onze klanten in de overheid en zorg, door ons advies over een weloverwogen inzet en eventuele implementatie van impactvolle digitalisering en ICT. Wil jij hier een bijdrage aan leveren?

Ontdek onze vacatures