Digitale nabijheid: hoe is dat voor cliënten


Digitaal contact met cliënten. We zijn er vorig jaar massaal gebruik van gaan maken. Maar hoe reageren cliënten daarop? En hoe is dat voor medewerkers, familie en mantelzorgers? Wat kunnen we leren van Digicontact, die al jaren geleden is gestart met digitaal contact tussen begeleiders en cliënten? Fabienne Eurlings gaat in gesprek met Sabine de Rooij (begeleider DigiContact van Stichting Philadelphia Zorg) en Wil Fred Mutsaerts (cliëntenraad SWZ en mantelzorger/familie).

Digitale nabijheid: hoe is dat voor cliënten?

 

 

Digitale nabijheid in de care

Wij hebben in de care de afgelopen periode (mede door de coronacrisis) op digitaal gebied zoveel moois zien ontstaan. Omdat wij graag met u in contact willen blijven, elkaar willen inspireren en onze kennis willen delen hebben wij onze jaarlijkse zorginnovatiemiddag getransformeerd naar diverse online zorginnovatiesessies rondom het thema 'Digitale nabijheid in de care'.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Robots zijn geen noviteit. Fabrieken staan al geruime tijd vol met robots en hebben hier al veel taken van de mens overgenomen. In de zorg worden robots ook steeds normaler. We kunnen bijna spreken wildgroei.

Lees verder

M&I/Partners onderzocht dit jaar voor het eerst de ECD-marktverdeling in de jeugdmarkt. Uit deze ECD-inventarisatie blijkt dat er met Avinty (Care4) één duidelijke marktleider is in een verder versnipperd landschap. De specifieke doelgroep (jeugd- en opvoedhulp, GGZ of gehandicaptenzorg) binnen de jeugdmarkt is sterk bepalend voor de keuze van het ECD.

Lees verder