ICT Benchmark Care

ICT Benchmark Care


Zorginstellingen moderniseren in rap tempo hun ICT-omgeving. De ICT Benchmark Care van afgelopen jaar laat zien dat het aandeel SaaS-applicaties (zoals Office 365) toeneemt en steeds meer organisaties ICT-diensten als cloud-toepassing afnemen. Enkele zorgorganisaties zijn daar al heel ver mee, andere zitten middenin die transitie of denken er nog over na. De manier hoe ICT bestuurd en ook financieel beheerst wordt verandert daardoor ingrijpend. 

ICT Benchmark Care

Juist nu is het belangrijk om grip te houden op de kosten en baten van ICT. Dat kan met de ICT Benchmark Care (ouderenzorg en gehandicaptenzorg). Een digitale strategie kan niet zonder goed inzicht in de ICT-kosten. De ICT Benchmark Care van M&I/Partners brengt de ICT-kosten gedetailleerd voor u in kaart en laat zien hoe uw zorginstelling zich verhoudt tot andere vergelijkbare zorginstellingen. U krijgt daarmee de integrale kosten van werkplekken, toepassingen, netwerkinfrastructuur en organisatie goed in beeld. Wij brengen de trends binnen zorginstellingen en de markt in kaart en duiden de financiële effecten daarvan. In de ICT Benchmark Care meten we naast de kosten van ICT ook de volwassenheid van ICT-processen en het niveau van digitale ambitie, cultuur en leiderschap. 

Totale ICT-kosten in de Care

De totale ICT-kosten als percentage van de omzet bedroeg in de ICT Benchmark Care 2020 gemiddeld 4,2%. Dat komt overeen met € 1813 per cliënt. Sinds 2013 stijgen de ICT-kosten jaarlijks gemiddeld met 6%. Bij deelname aan de benchmark worden uw werkelijke ICT-kosten inzichtelijk gemaakt en kunt u deze vergelijken met andere Care-instellingen.

Krijg grip op uw ICT

Krijg grip op de ICT-kosten en baten van uw organisatie. Begin wanneer het u uitkomt. Deelname aan de ICT Benchmark Care 2021 kost uw organisatie € 5.000,- exclusief BTW. Neem voor vragen vrijblijvend contact op met Mariët.
Maak kennis met

Mariët van Dongen-Romme

Senior adviseur
mariet.van.dongen@mxi.nl
06 12 15 31 19
Lees mijn publicaties
Aanmelden ICT Benchmark Care

Krijg grip op de ICT-kosten en baten van uw organisatie. Begin wanneer het u uitkomt. De financiële gegevens van boekjaar 2020 moeten beschikbaar…

Lees meer

Relevante case

Saffier De Residentiegroep blikt terug op geslaagd ECD-traject

Saffier De Residentiegroep blikt terug op geslaagd ECD-traject

Saffier De Residentiegroep heeft vorig jaar M&I/Partners ingeschakeld om een her-implementatie van hun elektronisch cliëntendossier voor te bereiden en deels uit te voeren. Saffier en M&I/Partners blikken terug op een geslaagd traject.

Lees verder

Meer relevante kennis opdoen

Doorpakken op digitale innovatie
29-05-2020

Doorpakken op digitale innovatie

Lees meer
De ICT-regisseur als smeerolie tussen business en ICT
01-04-2020

De ICT-regisseur als smeerolie tussen business en ICT

Lees meer