ICT Benchmark Care

Grip houden en krijgen op de kosten en baten van ICT!


Zorginstellingen moderniseren in rap tempo hun ICT-omgeving. De ICT Benchmark Care van afgelopen jaar laat zien dat het aandeel SaaS-applicaties (zoals Office 365) toeneemt en steeds meer organisaties ICT-diensten als cloud-toepassing afnemen. Enkele zorgorganisaties zijn daar al heel ver mee, andere zitten middenin die transitie of denken er nog over na. De manier hoe ICT bestuurd en ook financieel beheerst wordt verandert daardoor ingrijpend. 

ICT Benchmark Care

Juist nu is het belangrijk om grip te houden op de kosten en baten van ICT. Dat kan met de ICT Benchmark Care (ouderenzorg en gehandicaptenzorg). Een digitale strategie kan niet zonder goed inzicht in de ICT-kosten. De ICT Benchmark Care van M&I/Partners brengt de ICT-kosten gedetailleerd voor u in kaart en laat zien hoe uw zorginstelling zich verhoudt tot andere vergelijkbare zorginstellingen. U krijgt daarmee de integrale kosten van werkplekken, toepassingen, netwerkinfrastructuur en organisatie goed in beeld. Wij brengen de trends binnen zorginstellingen en de markt in kaart en duiden de financiële effecten daarvan. In de ICT Benchmark Care meten we naast de kosten van ICT ook de volwassenheid van ICT-processen en het niveau van digitale ambitie, cultuur en leiderschap. 

Totale ICT-kosten in de Care

De totale ICT-kosten als percentage van de omzet bedroeg in de ICT Benchmark Care 2020 gemiddeld 4,2%. Dat komt overeen met € 1813 per cliënt. Sinds 2013 stijgen de ICT-kosten jaarlijks gemiddeld met 6%. Bij deelname aan de benchmark worden uw werkelijke ICT-kosten inzichtelijk gemaakt en kunt u deze vergelijken met andere Care-instellingen.

Krijg grip op uw ICT

Krijg grip op de ICT-kosten en baten van uw organisatie. Begin wanneer het u uitkomt. Deelname aan de ICT Benchmark Care kost uw organisatie € 5.000,- exclusief BTW. Neem voor vragen vrijblijvend contact op met Mariët.Krijg grip op de ICT-kosten en baten van uw organisatie. Begin wanneer het u uitkomt. De financiële gegevens van boekjaar 2020 moeten beschikbaar zijn. Deelname aan de ICT Benchmark Care 2021 kost uw organisatie € 5.000,- exclusie…

Lees verder

Wil jij bouwen aan een digitale wereld die zorgorganisaties, zorgmedewerkers en cliënten echt vooruithelpt?

 

Wij zoeken een adviseur in de care die opdrachtgevers in de zorg ondersteunt om hun ICT-processen verder te verbeteren en te optimaliseren.

Naar de vacature

Kennis is er om te delen!

Antoon van Luxemburg in gesprek met Marije Brugman, CIO bij zorginstelling Laurens, Teus Kappen, anesthesioloog en CSIO in het UMC Utrecht en Suzanne Kruizinga, bestuurder bij het Wilhelmina ziekenhuis Assen over doorpakken op digitale innovatie.

Lees verder

Op zoek naar ondersteuning in het maken van ICT-keuzes, het stellen van prioriteiten in uw ICT-projecten en het verbinden van ICT met het primaire en ondersteunende proces? Dan heeft u misschien behoefte aan een ICT-regisseur als smeerolie tussen gebruikersorganisatie/business en ICT.

Lees verder