Digitalisering is essentieel voor de transformatie waar de zorg voor staat om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen in Nederland. De overheid stelt middelen beschikbaar (o.a. het IZA) voor deze transformaties. Daarnaast investeren instellingen zelf ook in digitalisering en ook dat moet wat opleveren. Dat gaat wat betekenen voor de kostenstructuur van zorginstellingen, want als digitalisering in de zorg toeneemt betekent dat vaak ook hogere exploitatiekosten. Hoe kunnen zorginstellingen de kosten van digitalisering goed inschatten en daarop grip houden?
Al sinds 2013 onderzoeken wij hoeveel geld Care organisaties uitgeven aan digitalisering, het geheel van zorg- en informatietechnologie. We doen ook onderzoek naar de trends en de effecten van actuele ontwikkelingen om voorspellingen te kunnen doen over de kostenontwikkeling. Meer dan 20 Care organisaties hebben in 2022-23 bijgedragen aan het ICT-kostenonderzoek door hun actuele zorg- en informatietechnologie kosten ter beschikking te stellen. Met deze gegevens konden wij onderzoek doen naar de factoren die de kosten veroorzaken en een voorspellend model ontwikkelen.
Speciaal voor de financiële professionals van Care instellingen organiseerden wij, Marnix van Welie, Robin Visser, Mirjam Verheijen en speciale gast Robert Schotanus, manager Digitaal Denken en Doen bij ActiZ, op 20 juni van 12:00 – 13:00 een online lunchbijeenkomst.
Aan bod komen:
- De belangrijkste ontwikkelingen in de Care en welke rol digitalisering daarin heeft;
- De resultaten van ons kostenonderzoek en wat dat ons leert over de trends in de toekomst;
- Waar Care organisaties nu staan in hun digitale volwassenheid en welke toekomstscenario’s denkbaar zijn;
- Waar je rekening mee moet houden bij de meerjarenbegroting;
- Hoe je inzicht en grip kunt krijgen op de kosten van zorg- en informatietechnologie.
Een online lunchsessie voor financiële professionals van Care organisaties.
Naar het overzicht