Het tijdperk van AI is nu

19 juni 2019 - 13:30 - 19 juni 2019 - 18:30
Omgeving Utrecht

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence gaat de komende jaren zorgen voor belangrijke veranderingen binnen de zorg, overheid en het bedrijfsleven. Wat betekent deze grensverleggende technologie voor uw organisatie? Wij nodigen u van harte uit voor de bijeenkomst ‘Het tijdperk van AI is nu’ op 19 juni aanstaande. Ontdek deze middag de impact en toepassingen van AI in de zorg en overheid.

Laat u in één middag bijpraten door belangrijke spelers die AI succesvol toepassen. Denk na over de ethische gevolgen van artificial intelligence. In de parallelsessies nemen Rijkswaterstaat, Leids Universitair Medisch Centrum, Pacmed in samenwerking met Amsterdam UMC en de Politie u mee in de AI-toepassingen bij de zorg en overheid. Praat, netwerk en deel kennis met andere professionals binnen uw sector.

Programma

13.30 - 14.00 uur: inloop & ontvangst

14.00 - 14.25 uur: to AI or not to AI Patrick van Eekeren, M&I/Partners

14.25 - 15.00 uur: keynote Jim Stolze
Jim Stolze is tech-ondernemer en innovatie-deskundige. Zijn bedrijf Aigency verbindt vraag en aanbod op het gebied van kunstmatige intelligentie: datasets met algoritmes en bedrijven met AI-talent. Jim is tevens initiatiefnemer van de nationale AI-cursus.

15.00 - 17.00 uur: paralellsessie AI in de zorg en overheid

  • Zorg
    AI in de zorg
    Kirsten Sparnaaij en Sjoerd Heijnders van M&I/Partners

    AI is hot: uit eigen onderzoek blijkt dat veel ziekenhuizen experimenteren met AI. Maar wat kan het gebruik van AI betekenen op welke gebieden (medisch, proces, administratief)? Wat zijn kritische succesfactoren voor de implementatie? Wat zijn randvoorwaarden voor toepassing in de zorg? En waar moet je morgen mee aan de slag?

    De zorg verbeteren met machine learning
    Willem Ernst Herter, directeur en co-founder PacMed en m.m.v. Paul Elbers, intensivist op de IC van Amsterdam UMC

    Praktijkvoorbeelden van machine learning in de zorg inclusief een klinische toepassing voor de IC. Deze toepassing voorspelt de kans op heropname en mortaliteit op de IC en ondersteunt daarmee de arts bij besluitvorming over ontslag van de IC.

    AI: vriend of vijand?
    Mark van Buchem, hoogleraar en hoofd afdeling radiologie LUMC

    AI manifesteert zich nu al in alle aspecten van de radiologie-waardeketen. Wat is de impact? En wat betekent het voor LUMC 2.0, waarbij LUMC ziekenhuisbreed werkt aan waarde- en datagedreven zorg met ‘AI ondersteunde’ zorgpaden.

  • Overheid
    AI in de overheid
    Enri Leufkens M&I/Partners

    De centrale en lokale overheid overweegt op veel plaatsen de inzet van AI. Enri praat u bij op dit snel ontwikkelende vakgebied. Waar wordt het al gebruikt? Wat kunnen we ermee? Wat zijn randvoorwaarden voor acceptatie in uw organisatie?

    AI in mobiliteit: wat komt er op ons af?
    Stijn van Balen, hoofd Datalab Rijkswaterstaat
    Hoe passen we AI toe om files te voorspellen, ongelukken te voorkomen en infrastructuur te digitaliseren? Stijn neemt u mee in de mogelijkheden om veiliger, vlotter en beter het verkeer te managen en de infrastructuur te beheren.

    Predictive policing: mythe of werkelijkheid?
    Reinder Doeleman, commissaris politie, Landelijk portefeuillehouder predictive policing
    Reinder gaat in op de stand van zaken en de verwachte ontwikkeling betreffende predictive policing. Onder meer aan de hand van het inmiddels landelijk uitgerolde, Criminaliteit Anticipatie Systeem (CAS).


17.00 - 17.45 uur: de ethische gevolgen van AI Jeroen van den Hoven

Jeroen van den Hoven is hoogleraar Ethiek en Techniek aan de TU Delft. Hij heeft van reflectie op ethiek en kunstmatige intelligentie zijn specialiteit gemaakt.

17.45 uur: afsluiting met borrel en een hapje

Voor wie?

De AI-bijeenkomst is uitsluitend bestemd voor onze relaties in de zorg en overheid: bestuurders, beleidsmakers, managers, beleidsadviseurs, innovatiemanagers, ICT- en I&A-managers. En onderzoekers die zich bezig houden met nieuwe technologieën, leiderschap en innovatie.


Naar het overzicht