Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus hebben wij besloten dit event te annuleren. Er wordt een nieuwe datum gepland. Wij houden u komende tijd op de hoogte.
In de publieke sector kennen we veel voorbeelden waarin maatschappelijke opgaven in ketens moeten worden aangepakt. Denk aan de kwaliteit in de langdurige zorg, verbeteren samenwerking in werk en inkomen en in de schuldhulpverlening, in de WMO of jeugdwet, in de strafrecht- of vreemdelingenketen en rond de omgevingswet. De vormgeving, inrichting en daadwerkelijke realisatie van ketensamenwerking en informatisering blijven complexe vraagstukken.
Keteninformatisering: geketend of gezegend?
De overheid wil slagvaardig, klantvriendelijk, transparant en efficiënt werken. Daar is vrijwel altijd ketensamenwerking voor nodig. Maar hoe implementeer je dit zodanig dat het daadwerkelijk resultaat oplevert? Wat maakt ketensamenwerking tot een succes? Kees Keuzenkamp, Arre Zuurmond en Kristel Lammers delen hun praktijkervaringen bij het ontwikkelen van ketensamenwerking met een focus op informatievoorziening en governance. Vervolgens gaat u samen met deze inleiders het gesprek aan tijdens een inhoudelijke rondetafelsessie. Sluit aan en deel uw ervaringen tijdens de bijeenkomst 'Keteninformatisering: geketend of gezegend?'.
Programma
15.00 - 15.30 uur Inloop & ontvangst
15.30 - 15.45 uur Opening en inleiding, Enri Leufkens, partner bij M&I/Partners
15.45 - 16.30 uur Pitches
- Pitch Arre Zuurmond - Ombudsman voor de gemeente Amsterdam, Zaanstad, Almere, Diemen, Waterland, de regio Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam
Als ombudsman krijgt hij klachten van inwoners. De oorzaak van deze klachten ligt vaak aan slechte samenwerking in de keten en/of gebrekkige keteninformatisering. Aan de hand van klachten en de manier waarop het is opgelost neemt Arre ons me waarom het voor burgers noodzakelijk is dat de keten en haar informatie op orde is. - Pitch Kristel Lammers - Directeur Nationaal Programma Regionale Energietransitie
Nederland is opgedeeld in 30 energie-regio’s. Elke gemeente, provincie en waterschap werkt op dit moment binnen deze regio’s samen met stakeholders aan een Regionale Energiestrategie (RES). Daarvoor was Kristel vijf jaar, als manager Omgevingswet Gemeenten bij de VNG, verantwoordelijk voor het multidisciplinair team die gemeenten integraal ondersteunt bij de invoering van de Omgevingswet. Kristel deelt deze middag haar ervaringen en wat wel en niet werkt in het realiseren van gemeenschappelijke doelen. - Pitch Kees Keuzenkamp - Programmadirecteur/ketenmanager implementatie Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz)
Samenwerken in (overheids)ketens is niet eenvoudig. Niemand is de baas en er moet samen een klus geklaard worden. Hiervoor zijn modellen zoals “Ketens de baas” en “Keteninformatisering” voor bedoeld. Maar hoe deze modellen uitwerken in de praktijk is maatwerk per keten. Kees Keuzenkamp deelt zijn ervaringen die hij hiermee heeft opgedaan in onder andere de migratieketen, de gedwongen-geestelijke-gezondheidszorg-keten en de executieketen (uitvoering van straffen).
16.30 - 17.30 uur Rondetafelsessies
17.30 - 18.30 uur Afsluiting met borrel & hapje
Doelgroep
Deelname is kosteloos en uitsluitend bedoeld voor management, bestuurders en beleidsmakers uit de publieke sector.
Naar het overzicht