Praktische handvatten voor de Omgevingswet

Praktische handvatten voor de Omgevingswet


11 oktober 2017

Eind september organiseerde Binnenlands Bestuur in samenwerking met onder andere M&I/Partners het congres Grip op de Omgevingswet in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Miriam de Best, Simon Does en Barry Woudenberg verzorgden een interessante deelsessie 'ICT als enabler voor de omgevingswet'. Hoe komt u van 'nu' naar 'straks', waar het gaat om digitalisering en de Omgevingswet? Hoe kan ICT u helpen uw visie op de nieuwe werkwijze en samenwerking te realiseren?

Zoals het er nu naar uitziet, gaat in 2021 de nieuwe Omgevingswet in. De informatievoorziening aan burgers op het vlak van de fysieke leefomgeving gaat hierdoor ingrijpend veranderen.

ICT speelt daarbij een doorslaggevende rol. Het digitale omgevingsloket (DSO) maakt het mogelijk aan de eis van de Omgevingswet te voldoen dat alle betrokkenen een gelijke informatiepositie hebben. Via dit loket komt iedereen te weten wat er kan en mag in de fysieke leefomgeving. Dit alles ondersteund met goed kaartbeeld.

Dat klinkt op papier goed, maar in de praktijk zijn er de nodige praktische zaken die om een oplossing vragen; deze en andere vragen zijn beantwoord in de deelsessie.


Effectief inspelen op de Omgevingswet?
Wij verzorgen de aftrap en zetten uw overheidsinstelling op het juiste spoor!