Om succesvol aan te sluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet is het belangrijk om vooraf de ambitie en strategische keuzes te bepalen. Dit geeft ‘richting’ aan de uitvoering van het programma en de onderliggende projecten. Het voorkomt ruis, zorgt voor sturing en maakt het concreter en meer behapbaar. Wij hebben zeventien vragen opgesteld die uw organisatie helpen om handvatten te creëren en richting geven aan de voorbereiding op de OW/DSO.
Lees verderHoe komt u van 'nu' naar 'straks', waar het gaat om digitalisering en de Omgevingswet? Hoe kan ICT u helpen uw visie op de nieuwe werkwijze en samenwerking te realiseren?
Zoals het er nu naar uitziet, gaat in 2022 de nieuwe Omgevingswet in. De informatievoorziening aan burgers op het vlak van de fysieke leefomgeving gaat hierdoor ingrijpend veranderen.
ICT speelt daarbij een doorslaggevende rol. Het digitale omgevingsloket (DSO) maakt het mogelijk aan de eis van de Omgevingswet te voldoen dat alle betrokkenen een gelijke informatiepositie hebben. Via dit loket komt iedereen te weten wat er kan en mag in de fysieke leefomgeving. Dit alles ondersteund met goed kaartbeeld.
Dat klinkt op papier goed, maar in de praktijk zijn er de nodige praktische zaken die om een oplossing vragen; deze en andere vragen zijn beantwoord in de deelsessie.
Effectief inspelen op de Omgevingswet?
Bestanden
Terug naar het overzicht
Gerelateerde publicaties
De Omgevingswet vraagt om software die morgen anders moet kunnen zijn dan vandaag. Software die stapsgewijs meegroeit met de ingrijpende stelselwijziging die de Omgevingswet is en die juist ruimte geeft voor experiment. En er sprake is van een Digitaal Stelsel Omgevingswet die het werken met de Omgevingswet faciliteert zoals bedoeld.
Lees verder