Betaalbare zorg met technologie


Door digitalisering en automatisering maken ICT-kosten een steeds groter deel uit van de omzet van ziekenhuizen. Op welke manier kunnen technologie en informatiesystemen ingezet worden om de zorg betaalbaar te houden? Hoe organiseren zorgpartijen dit in de praktijk? Welke randvoorwaarden spelen mee om te komen tot een succesvolle aanpak? Dit waren de vragen die centraal stonden tijdens de CIO-platformbijeenkomst in maart.

Betaalbare zorg met technologie

Harm Wesseling (CIO Martini Ziekenhuis Groningen), Eric Kroon (Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis), Gerda Dokter (programmamanager Betaalbaar Beter) en Stefan Steens (adviseur strategieontwikkeling en radioloog Radboudumc) namen onze klanten en relaties tijdens de CIO-platformbijeenkomst mee in de praktijkvoorbeelden en visies op betaalbare zorg met technologie en ICT.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Verschil maken bij digitale transformatie - ICT ontwikkelt zich in adembenemend tempo. Om in het digitale tijdwerk bij te blijven is de juiste inzet van ICT cruciaal. Dit vraagt een andere rol en capabilities van de ICT-functie binnen de organisatie. Ook vraagt het andere vaardigheden van de ICT-professionals die binnen de ICT-functie werkzaam zijn.

Lees verder

De coronacrisis zorgt voor een enorme versnelling op de inzet van digitale middelen en technologiën door ziekenhuizen. Welke technologie ook wordt gekozen, de grootste uitdaging blijft het komen tot uniformering van werkafspraken en aansluiting van de oplossing op de bestaande werkprocessen. Uit een onderzoek en verschillende gesprekken met CIO’s in ziekenhuizen geven we drie concrete tips voor succesvolle implementatie.

Lees verder