Betaalbare zorg met technologie


Door digitalisering en automatisering maken ICT-kosten een steeds groter deel uit van de omzet van ziekenhuizen. Op welke manier kunnen technologie en informatiesystemen ingezet worden om de zorg betaalbaar te houden? Hoe organiseren zorgpartijen dit in de praktijk? Welke randvoorwaarden spelen mee om te komen tot een succesvolle aanpak? Dit waren de vragen die centraal stonden tijdens de CIO-platformbijeenkomst in maart.

Betaalbare zorg met technologie

Harm Wesseling (CIO Martini Ziekenhuis Groningen), Eric Kroon (Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis), Gerda Dokter (programmamanager Betaalbaar Beter) en Stefan Steens (adviseur strategieontwikkeling en radioloog Radboudumc) namen onze klanten en relaties tijdens de CIO-platformbijeenkomst mee in de praktijkvoorbeelden en visies op betaalbare zorg met technologie en ICT.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

ICT is van groot belang voor de toekomst van de zorg. De arts speelt daarbij een cruciale rol. Nog niet zo lang geleden was dat anders, of in elk geval werd het anders ervaren. Dan bemoeide je je liever zo weinig mogelijk met ICT, automatisering en technologie.

Lees verder

Een bijeenkomst met spraakmakende voorbeelden op het gebied van zorgtransformatie en innovatie. Voor een gezelschap met vertegenwoordigers van Nederlandse ziekenhuizen en care-instellingen lieten Hans Ensing, Denise Verburgh (Bravis Ziekenhuis), Vincent Weijers (Mediq) en Hyleco Nauta (UMC Utrecht) zien hoe zij doorpakken met zorgtransformatie en innovatie.

Lees verder