Betaalbare zorg met technologie


Door digitalisering en automatisering maken ICT-kosten een steeds groter deel uit van de omzet van ziekenhuizen. Op welke manier kunnen technologie en informatiesystemen ingezet worden om de zorg betaalbaar te houden? Hoe organiseren zorgpartijen dit in de praktijk? Welke randvoorwaarden spelen mee om te komen tot een succesvolle aanpak? Dit waren de vragen die centraal stonden tijdens de CIO-platformbijeenkomst in maart.

Betaalbare zorg met technologie

Harm Wesseling (CIO Martini Ziekenhuis Groningen), Eric Kroon (Raad van Bestuur Deventer Ziekenhuis), Gerda Dokter (programmamanager Betaalbaar Beter) en Stefan Steens (adviseur strategieontwikkeling en radioloog Radboudumc) namen onze klanten en relaties tijdens de CIO-platformbijeenkomst mee in de praktijkvoorbeelden en visies op betaalbare zorg met technologie en ICT.Terug naar het overzicht

Gerelateerde publicaties

Ze was nogal stellig, minister Schippers van Volksgezondheid, in een interview met NRC Handelsblad van enkele weken terug. ‘Groot ziekenhuis is straks achterhaald’, was de kop boven het artikel.

Lees verder

In theorie is het denkbaar dat de CIO vooral aandacht heeft voor een goed beheer van de systemen, en het creatieve, vernieuwende deel aan een medewerker overlaat. Maar in de praktijk komt dat zelden voor. In organisaties waar de ICT goed functioneert tenminste.

Lees verder