IFV 25 regio's samen op weg naar informatieveiligheid!

Informatieveiligheid is een belangrijk thema binnen veiligheidsregio's. Gevoelige informatie mag niet 'op straat' liggen en privacy moet gewaarborgd zijn. Om de regio's hierbij te ondersteunen heeft het IFV samen met de vakgroep Informatieveiligheid een traject van collegiale toetsing opgezet. M&I/Partners voert deze collegiale toetsing bij alle 25 regio's uit.

Informatieveiligheid

Elke veiligheidsregio moet qua informatieveiligheid voldoen aan wettelijke eisen: de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene verordening gegevensbescherming. Om de regio’s hierbij te ondersteunen heeft het IFV samen met de vakgroep Informatieveiligheid een traject van collegiale toetsing opgezet. Het opleiden en begeleiden van twee collegiale toetsen bij alle 25 regio’s is gegund aan M&I/Partners. Het traject is succesvol van start gegaan.

Programma Informatievoorziening

Dit traject valt binnen het programma Informatievoorziening Veiligheidsregio’s 2015-2020 dat het IFV in opdracht van de regio’s uitvoert. Medewerkers informatieveiligheid kunnen na het volgen van een opleiding bij collega-regio’s de stand van zaken toetsen en hierover in gesprek gaan. Hiermee wordt veel ervaring opgedaan, zodat ook in de eigen regio stappen gezet kunnen worden.

Informatiebeveiliging en privacy

Meer informatie? Of wilt u weten hoe u uw organisatie optimaal inricht om informatiebeveiliging en privacy te borgen? Neem dan contact op met Tobias van Oerle.

Terug naar het overzicht

Gerelateerde cases

Privacy en DPIA's bij de gemeente Amersfoort

Ook de gemeente Amersfoort wilde ondersteuning bij het uitvoeren van Data Protection Impact Assessments. Ze vroegen hulp bij het maken van een standaard aanpak, een groep interne medewerkers op te leiden en de uitvoering van een set DPIA's te begeleiden. De procesgerichte en pragmatische DPIA-aanpak van M&I/Partners heeft ervoor gezorgd dat Amersfoort hier echt verder mee kan.

Lees verder
Bernhoven investeert in informatieveiligheid

Bernhoven maakt werk van informatiebeveiliging om hiermee de patiëntveiligheid en continuïteit van haar bedrijfsvoering nog meer te waarborgen. Simon Does heeft als kwartiermaker informatieveiligheid Bernhoven met raad en daad terzijde gestaan.

Lees verder

Verplichte risico- en informatie-analyse: DPIA's

Ons DPIA-model brengt structuur in de wettelijke vereisten en nodigt uit om hier pragmatisch en effectief mee aan de slag te gaan.

Ontdek het model