Bart Groothuis

Bart Groothuis


Filteren
ZIS/EPD-markt GGZ verandert
16-12-2020

Er komt verandering in de ZIS/EPD-markt in de GGZ

In 2014 schreven wij dat de ZIS/EPD-markt in de GGZ op slot zat. Daar lijkt nu, ruim zes jaar later, eindelijk verandering in te komen. De leveranciers Nedap en Adapcare winnen terrein. Dit gaat vooral ten koste van het marktaandeel van PinkRoccade. Welke beweging is er momenteel gaande in de ZIS/EPD-markt binnen de GGZ?

Lees meer
interim-managers
04-12-2018

Een ‘harde’ manager? Of toch maar beter van niet?!

Als interim-managers hebben wij regelmatig te maken met disfunctionerende mensen of zitten in een outsourcingstraject waarbij zittende medewerkers boventallig worden.Wij doen wat nodig is om zorginstellingen en overheden verder te helpen, zodat ze na ons vertrek echt verder zijn dan voor wij kwamen en zelfstandig verder kunnen.

Lees meer
patiëntportalen ggz
02-11-2018

Gebruik patiëntportalen in de GGZ groeit niet

De aangeboden portalen worden nog steeds niet veel door de patiënten gebruikt. M&I/Partners onderzocht opnieuw de stand van zaken rondom het gebruik van patiëntportalen bij de grote geïntegreerde GGZ-instellingen.

Lees meer
ICT manager financien
01-10-2018

ICT-manager… laat je financiën alsjeblieft niet over aan de boekhouders

ICT/Magazine - Schoenmaker houdt je bij je leest. Het lijkt dan ook logisch dat de ICT-manager zich met ICT bezighoudt en dat hij de financiën van zijn afdeling overlaat aan de afdeling financiën. En ook al lijkt dat logisch, toch is dat helemaal geen goed idee! Bart Groothuis M&I/Partners legt uit waarom niet.

Lees meer
19-04-2016

Gekkenwerk binnen GGZ, doorgeslagen regeldruk

Nog geen tien jaar geleden was de financiering van een GGZ-instelling simpel en overzichtelijk. Hoezo ‘meer handen aan het bed’? Er is eerder sprake van ‘meer benen onder het bureau’.

Lees meer
11-12-2015

Tekortkomingen en wensen EPD's in de GGZ

Zo’n tien jaar geleden stonden Bart Groothuis, M&I/Partners, en Liesbeth van den Heuvel aan de wieg van de implementatie van het EPD bij Altrecht. Ze blikken terug én vooruit op de grote omslag die een EPD voor een GGZ-instelling betekent.

Lees meer
databases
01-07-2015

Angst voor vreemde databases

Zorgvisie ICT - Moeten applicaties wel of niet onafhankelijk zijn van de onderliggende database? Bart Groothuis, principal adviseur bij M&I/Partners, en Jurrie Zaat, directeur van Orcado, zetten de voor- en nadelen van databaseonafhankelijkheid naast elkaar.

Lees meer
29-06-2015

De logica van projectmanagement

Je staat onder hoge druk om je project afgerond te krijgen. Gezien de middelen die je tot je beschikking hebt qua budget, tijd en mensen merk je dat het niet lukt op de manier zoals je het zou willen.

Lees meer
19-06-2014

Het wel en wee rond ICT

Blijkbaar is er een sterke behoefte om ‘het wee van ICT’ met elkaar te delen. Andersom, het delen van ‘het wel van ICT’ komen we helaas veel minder tegen.

Lees meer
Bart Groothuis
11-03-2014

ICT en conflICT

ConflICT. Het lijkt geen toeval dat de letters ICT besloten liggen in het woord ‘conflict’. Conflicten komen vaak voort uit ontevredenheid. Ontevredenheid van een klant kan escaleren tot een conflict als de afhandeling van een probleem of klacht op een manier gebeurt die voor de klant onbegrijpelijk is. 

Lees meer