ICT-transitie bij ZorgSpectrum

ZorgSpectrum wil dat de ICT-dienstverlening beter aansluit op haar behoefte en strategische koers. ZorgSpectrum schakelde de hulp in van Miranda de Gouw van M&I/Partners, om in de rol van directeur ICT a.i., de transitie te leiden en begeleiden 

Directeur ICT

Miranda de Gouw vervult vanuit M&I/Partners de rol van directeur ICT a.i. binnen ZorgSpectrum. Naast het geven van dagelijkse leiding aan de ICT-afdeling, is de belangrijkste opgave het leiden en begeleiden van de transitie van de afdeling. Het hoofddoel van de transitie is om er voor te zorgen dat de ICT-dienstverlening beter aansluit op de behoefte en de strategische koers van ZorgSpectrum. In de strategische koers wordt onder meer aandacht gevraagd voor een samenwerking die is gebaseerd op de kernwaarden: samen, betrokken en professioneel. 

Werken aan de transitie betekent verder professionaliseren van de vraag- en aanbodkant van ICT. Als onderdeel van de transitie wordt daarnaast gewerkt aan de realisatie van de ICT-strategie, door het verder optimaliseren van het applicatielandschap door te vereenvoudigen waar dat kan. Uiteraard is er ook aandacht voor innovatie waarbij ZorgSpectrum nieuwe manieren van zorg verlenen wil ontwikkelen en manieren vinden om het verlenen van zorg efficiënter te maken.

Wat vindt de opdrachtgever?

Vivian Broex, bestuurder van ZorgSpectrum:
“Miranda heeft ons geholpen de transitie vorm te geven. Zij is een talentvolle professional en heeft mij, het directieteam en haar afdeling in verbinding meegenomen in de uitdaging die voorlag. Ze heeft een nuchtere kijk op zaken en is prettig in de omgang. Daarbij schroomt ze niet om man en paard te noemen. Ik kijk met grote tevredenheid terug op wat we met de inzet van Miranda als directeur ICT hebben bereikt.”

 

Terug naar het overzicht