Bestuurders over de cure en care


Cure en care - het is nog niet overal in de Nederlandse gezondheidszorg een vanzelfsprekende combinatie. Toch zijn er instellingen die deze keuze wel hebben gemaakt. Wat zijn hun bevindingen? Vier bestuurders spreken zich uit.

'Als je twijfelt aan je strategie, dan ben je ten dode opgeschreven'

Wie zaten er aan tafel?
Het gesprek over de combinatie cure en care werd bijgewoond door vier direct betrokken ziekenhuisbestuurders. Kees Heijblom is lid van de directie van Rivas Zorggroep en omvat het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem en een groot aantal V&V-locaties. Marcel Kuin is lid van de Raad van Bestuur van Zorggroep Leveste Middenveld, die bestaat uit drie ziekenhuizen en diverse verpleeg- en verzorgingslocaties in het zuidoosten van Drenthe en Groningen. Johan Lettink is lid van de Raad van Bestuur van Zorgpartners Friesland (dat met MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte een breed scala aan dienstverlening aanbiedt) en binnen die raad voorzitter van de directie van Noorderbreedte, waartoe onder meer thuiszorg en vijftien locaties voor ouderzorg behoren. Arnoud Weermeijer is interim-bestuurder bij Rijnland Zorggroep, en in die hoedanigheid de opvolger van Marcel Kuin, die in september 2013 als bestuurslid vertrok. Rijnland Zorggroep Rijnland Zorggroep bestaat uit Rijnland Ziekenhuis (locaties Alphen aan den Rijn en Leiderdorp) en Rijnland Verpleging en Verzorging. Patrick van Eekeren en Mirjam Verheijen, partner bij M&I/Partners.Terug naar het overzicht

Digitaal gedreven transformatie stelt het nieuwe eisen aan directie, bestuur en toezichthouders binnen de organisatie.

M&I/Partners adviseert en begeleidt bestuurders, toezichthouders, CIO’s, CxIO’s en managers met het ontwikkelen van digitaal leiderschap in uw organisatie.

Meer over digitaal leiderschap

Gerelateerde publicaties

Uitgesproken Mirjam Verheijen #1
Begin gewoon, kies de bestaande routes die cliënten en zorgmedewerkers hebben gekozen om te digitaliseren en houd het simpel. Als je alles wilt, dan krijg je in de praktijk vaak niets. En als we het zo doen, wordt het ook leuk, niet onbelangrijk!

Lees verder

In onze zorg- en ICT-adviespraktijk zijn selecties en implementaties van ECD’s nog steeds aan de orde van de dag. Hoe ver staan we af van het ECD 3.0? In deze uitgave geven wij en elf ECD-leveranciers onze visie op de doorontwikkeling van het ECD.

Lees verder