Frank Hendriksen

Frank Hendriksen


Filteren
Keteninformatisering
28-10-2020

Keteninformatisering is geen keuze - Maar hoe doe je het?

Overheidsorganisaties moeten steeds vaker samenwerken om aan de verwachtingen van burgers te voldoen. Keteninformatisering blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe laat je burgers via één loket diensten regelen als je met allerlei wettelijke en administratieve verschillen zit en met diverse systemen werkt? En hoe wissel je veilig data uit met andere partijen, ook buiten de overheid?

Lees verder
Informatie-uitwisseling keten
18-05-2020

Informatie-uitwisseling die werkt voor organisatie én burger

Binnen overheid en zorg is ketensamenwerking even gebruikelijk als noodzakelijk. Binnen deze samenwerkingsverbanden wordt enorm veel informatie uitgewisseld. Maar de goede informatie delen op de goede manier blijft een uitdaging. Waarom goede informatie-uitwisseling binnen ketens nodig is, vertelt Frank Hendriksen.

Lees verder
Digitalisering strafrechtketen
14-11-2016

Strafrechtketen kan nog lang niet zonder PDF

In het programma Digitaal Werken Strafrechtketen is regelmatig de uitspraak te horen dat ‘we nu toch eens van die PDF’s af moeten’. Waarom gaan we niet gelijk naar pure gegevens? Makkelijker gezegd dan gedaan, want PDF voegt iets cruciaals toe.

Lees verder
17-11-2015

Beste i-bestuurder, laat eens los

De commissie Elias stuit met het Bureau ICT-Toetsing (BIT) op veel cynisme. Toch voorzien wij een positief effect. Frank Hendriksen vindt dat het BIT op voorhand al een positief effect heeft. 

Lees verder