Maria van Schaik

Maria van Schaik


Filteren
Beyond het ECD
13-08-2019

What's beyond het ECD?

Fabienne Eurlings in gesprek met haar collega's Maria van Schaik en Floor Mutsaerts in hun zoektocht naar het antwoord op de vraag 'What's beyond het ECD?'

Lees meer
ECD overzicht GGZ 2018-2019
24-07-2019

ECD-inventarisatie 2019

De jaarlijkse inventarisatie van M&I/Partners naar het gebruik van elektronisch cliëntendossiers in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg laat dit keer weinig verschillen zien ten opzichte van vorig jaar. Ondanks het feit dat nu de top-100 uit beide sectoren is onderzocht. Dat wil niet zeggen dat de markt stilstaat.

Lees meer
Gebruik cliëntportalen groeit
03-09-2018

ECD-onderzoek care sector: gebruik cliëntportalen groeit

Zorgvisie ICT - ECD-onderzoek 2018: vergeleken met een jaar eerder hebben meer organisaties in ouderen- en gehandicaptenzorg hun cliënten toegang gegeven tot een cliëntportaal. Er is weinig gewisseld van ECD-leverancier. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van M&I/Partners naar het gebruik van elektronische cliëntdossiers bij de vijftig grootste VVT- en GZ-organisaties.

Lees meer
26-06-2017

Borging ECD-implementatie: meer dan alleen de techniek!

Bij de invoering van een ECD komt meer kijken dan alleen het gebruik van het ECD. Tijdens het project is vaak veel aandacht voor hoe medewerkers het ECD moeten gebruiken. Vanuit M&I/Partners benaderen we een implementatie vanuit drie verschillende invalshoeken: proces, gedrag en techniek.

Lees meer
13-03-2017

Als je het niet meer weet, roep dan Proces!

Word je er ook niet helemaal gek van? Iedereen heeft het over processen! Als je het even niet meer weet roept iedereen dat je in processen moet denken. Maar wat bedoelen ze dan?

Lees meer
ICT-implementaties
17-11-2015

Procesmodel voor ICT-implementaties

ICT is altijd ondersteunend aan de doelen van de organisatie. Dit lijkt een open deur, maar in de praktijk van ICT-implementaties blijkt het verrassend lastig om dit principe overeind te houden. Een procesmodel kan helpen.

Lees meer
10-08-2014

Succesvolle ECD-implementatie in 9 stappen

Een op de praktijk gebaseerde methodiek voor een succesvolle implementatie van het ECD in negen stappen.

Lees meer