Rutger Nugteren

Rutger Nugteren


Filteren
Datagedreven werk en inkomen
22-06-2020

Datagedreven werken aan werk en inkomen

Ik beschouw het huidige tijdsgewricht als een mooie gelegenheid en aanleiding om organisaties te wijzen op het grote belang en de voordelen van datagedreven werken binnen het beleidsterrein Werk en Inkomen.

Lees meer
11-12-2019

Hackathon IFV bij M&I/Partners

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) organiseerde een middag waarop verschillende deelnemers van veiligheidsregio’s bijeenkwamen. M&I/Partners had de eer om de partijen bij elkaar te brengen en ze uit te dagen tot het komen van een gezamenlijk antwoord. De werkvorm was een ‘hackathon’. 

Lees meer
Zorgpaden antonius ziekenhuis
13-02-2019

Zorgpaden: leren van het St. Antonius Ziekenhuis

Zorgpaden kunnen de kwaliteit van de zorg in de tweedelijn verbeteren, zo hebben we bij het St. Antonius Ziekenhuis ervaren. De geleerde lessen uit de implementatie van het zorgpad en de koppeling met het EPD.

Lees meer
Rutger Nugteren BI VHBC
01-08-2018

BI-technieken voor de zorg

AGconnect - Vraag is of de huidige business intelligence technieken van waarde kunnen zijn voor waardegedreven zorg. De meerwaarde zit vooral in de mogelijkheden die BI-technieken bieden om bestaande data te combineren en te integreren, om deze vervolgens op een nieuwe manier te gebruiken.

Lees meer
Maximeer uw data
03-05-2018

Maximeer de waarde van data

Computable - Het zal niemand zijn ontgaan dat de ontwikkeling van ICT de afgelopen jaren een enorme versnelling doormaakt. Iedereen kent de voorbeelden van technologie- en retailbedrijven die monopolyposities hebben verworven door het vergaren en analyseren van data van hun klanten. Bij deze bedrijven is ICT geen ondersteunend proces, maar een strategisch en integraal onderdeel van de business. 

Lees meer
Business intelligence AVG
03-05-2018

Doelbinding is essentieel binnen de AVG

AGconnect - Business intelligence, AVG en doelbinding zijn meestal niet in strijd met elkaar. Business intelligence wordt in de regel ingezet om over de schotten van specifieke applicaties en bronsystemen heen te kunnen kijken: om op een hoger abstractieniveau naar bestaande data te kijken.

Lees meer