Kennisbank

Kennisbank


Filteren

 

Alle artikelen, blogs en publicaties van M&I/Partners handig op één plek.

 

Zorgplatformen M&I/Partners
12 april 2021

Zorgplatformen: hype of broodnodig?

De zorg is complex. Op het gebied van ICT en informatievoorziening in de zorg is dit niet anders. Zorgplatformen hebben de mogelijkheid om een complete oplossing te bieden voor informatie-uitwisseling in de Nederlandse zorg. 

Lees meer
Meten is meten. Weten is wat heel wat anders
06 april 2021

Meten is meten. Weten is heel wat anders

Datagedreven werken is al jaren een buzzword. Het succesvol toepassen in de praktijk blijkt toch moeilijker dan gedacht. Hoe kan je er wél een succes van maken?

Lees meer
Digitale nabijheid: hoe is dat voor cliënten
01 april 2021

Digitale nabijheid: hoe is dat voor cliënten

Digitaal contact met cliënten. We zijn er vorig jaar massaal gebruik van gaan maken. Maar hoe reageren cliënten daarop? En hoe is dat voor medewerkers, familie en mantelzorgers? Wat kunnen we leren van Digicontact, die al jaren geleden is gestart met digitaal contact tussen begeleiders en cliënten? Fabienne Eurlings gaat in gesprek met Sabine de Rooij (begeleider DigiContact van Stichting Philadelphia Zorg) en Wil Fred Mutsaerts (cliëntenraad SWZ en mantelzorger/familie).

Lees meer
Inrichten informatiemanagement M&I/Partners
29 maart 2021

Hoe richt je informatiemanagement in?

De informatiemanager vervult een belangrijke brug tussen de gebruikersorganisatie en de ICT. Maar hoe is de samenhang tussen Informatiemanagement, ICT en de Business? Hoe richt je informatiemanagement goed in en implementeer je dat vervolgens? 

Lees meer
Wat is informatiemanagement M&I/Partners
28 maart 2021

Wat is informatiemanagement?

Informatie en informatievoorzieningen worden steeds belangrijker voor een organisatie. Met de verdergaande digitalisering van werkzaamheden en een groei van informatiegestuurd werken, is de informatievoorziening bepalender dan ooit voor de strategie en werkprocessen van organisaties. Hierdoor komt de nadruk van ICT steeds meer te liggen op de informatie en functionele inrichtingskant en dus op informatiemanagement. Maar wat is informatiemanagement, wat is het belang van de informatiemanager en welke rollen zijn er te onderscheiden?

Lees meer
CIO-platformbijeenkomst digital first
24 maart 2021

Digital first: wens of noodzaak?

Woensdag 17 maart vond de CIO-platformbijeenkomst 'Digital first: wens of noodzaak?' plaats. Tijdens deze online bijeenkomst gingen we in gesprek met Marcel Heldoorn (manager digitale zorg, Patiëntenfederatie Nederland), Maurits Ros (directeur Poliklinieken, Amsterdam UMC) en Marjo Vissers, (divisievoorzitter Zorg,  VGZ) en Wout Adema (directeur zorg, Zorgverzekeraars Nederland) over het thema 'Digital first'. Kijk de bijeenkomst terug.

Lees meer
Informatiemanager als tolk M&I/Partners
24 maart 2021

Ga niet zonder je informatiemanager naar de slager

Het niet spreken van elkaars taal, onduidelijke verwachtingen en niet in staat zijn om naar het expertiseniveau van je gesprekspartner te schakelen zijn redenen dat er vaak ruis in samenwerkingen ontstaat. Als informatiemanager fungeer ik dagelijks als tolk tussen de primaire processen en de ICT om de samenwerking soepel te laten lopen. 

Lees meer
digitale pathologie in zeven stappen
23 maart 2021

Succes met digitale pathologie in zeven stappen

De wereld van de patholoog is sterk in beweging. Huidige ontwikkelingen zorgen voor nieuwe mogelijkheden. Ze zijn niet meer gebonden aan de locatie van coupes en microscopen maar kunnen plaatsonafhankelijk werken. Wij hebben zeven stappen genoteerd om met digitalisering de voordelen te behalen van tijd- en plaatsonafhankelijk werken.

Lees meer
Projectmanagement op afstand M&I/Partners
16 maart 2021

Acht tips voor projectmanagement op afstand

De context en omgeving zijn in mijn opdrachten als projectmanager mijn informatiebron. Sinds COVID werken we allemaal thuis. Geen wandelgang, koffieapparaat, parkeerplaats of lift. De context is verdwenen. Daar waar ik de belangrijke informatie over de mens, het team en de motivatie haal was ineens weg. Of toch niet? Miriam de Best geeft acht tips om toch die context te kunnen creëren als je niet op de werkvloer bent. 

Lees meer
Project Portfolio Management succesvol implementeren
12 maart 2021

Project Portfolio Management succesvol implementeren

Organisaties worstelen vaak met het probleem van een te lage slagkracht van de ICT- of I&A-afdeling. Een belangrijke oorzaak van de geringe slagkracht is het ontbreken van een goed Project Portfolio Management Proces. Richard Sitters deelt zijn ervaringen, tips en geeft hulpmiddelen om te komen tot een goede invulling van dit proces.

Lees meer