De polikliniek van de toekomst: zorg in een netwerk

4 juni 2024 - 15:30 - 4 juni 2024 - 19:00
Zeist

Aanmelden

Je ziekenhuis is goed op weg met digitale transformatie van de poli. Je implementeert telemonitoringsoplossingen en transmurale zorgpaden doen hun intrede. Ook maak je afspraken met de zorgverzekeraar over het verplaatsen van zorg buiten je ziekenhuis. Maar hoe doe je dit goed? Tijdens de rondetafelbijeenkomst van de polikliniek van de toekomst gaan we met elkaar in gesprek over de ervaringen en kennis rondom het thema 'zorg in een netwerk’.

We gaan in gesprek over o.a.: 

  • Optimalisatie van (transmurale) zorgpaden: veel ziekenhuizen hebben stappen gezet met de inrichting van zorgpaden binnen het ziekenhuis. Wat komt er kijken bij het opschalen naar transmurale zorgpaden? Welke digitale middelen ondersteunen dit en hoe zet je deze, samen met netwerkpartners, goed in?
  • Telemonitoring: er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van telemonitoringscentra. Veel ziekenhuizen hebben een eigen centrum en er zijn initiatieven voor regionale of zelfs landelijke telemonitoringscentra. Hoe organiseer je monitoring op afstand met samenwerkingspartners? Wat komt erbij kijken om een monitoringscentrum te bemensen, welke capaciteiten heb je nodig en hoe werkt de informatievoorziening?

Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden en staat in het teken van het uitwisselen van ideeën, ervaringen, kennis en best practices. Het aantal plaatsen is beperkt (maximaal 30), dus meld je snel aan!

Programma

15:30 - 16:00 Inloop

16:00 - 16:30 Opening en introductie door M&I/Partners

16:30 - 18:00 In gesprek

18:00 - 18:15 Terugkoppeling en afronding

18:15 - 19:00 Napraten met een borrel en buffet


Naar het overzicht


Inschrijven