Portfoliomanagement

Bedrijfsvoering


De Modelgemeente gebruikt portfoliomanagement als procesinstrument om de ontwikkeling van de organisatie en haar projecten en taken te selecteren, prioriteren en bewaken.

Portfoliomanagement is van oorsprong een ontwikkeld gedachtengoed voor ICT-projecten en lifecyclemanagement. Het wordt bij de Modelgemeente gebruikt voor alle veranderingen. Het portfolio wordt beïnvloed door nieuwe wet- en regelgeving, de samenwerking met (keten-)partners, het lifecyclemananagement (van infrastructuur en applicaties), nieuwe ontwikkelingen in de gemeente zelf en technologische ontwikkelingen die kansen bieden voor innovatie.

De Modelgemeente herkent en prioriteert deze veranderingen en beschouwt deze als organisatieontwikkelingsprojecten met een (zware) ICT-component. Het management bepaalt tijdens het portfolioproces de prioriteiten op basis van het Collegeprogramma en de daarvan afgeleide organisatiedoelen en maatschappelijke opgaven. Het is van belang dat het portfolioproces transparant is, en periodiek wordt uitgevoerd om nieuwe ontwikkelingen te kunnen opvangen. De meetlat om projecten of liffecyclemanagementrajecten af te wegen dient eenduidig is te zijn.

 

Terug naar de ModelgemeenteWil jij samen met gepassioneerde en ervaren professionals werken aan uitdagende en impactvolle projecten in de overheid en zorg?

Bekijk onze vacatures