Harmen Lindeboom

Harmen Lindeboom


Filteren
Filosofie digitaal
11-09-2018

Filosofie in de digitale wereld

Digitalisering is onderdeel geworden van het dagelijks leven. Die vanzelfsprekendheid maakt het wel noodzakelijk om er kritisch over na te denken wat dat betekent. Tijd om met elkaar dit onderwerp verder te verkennen. De digitale iXpeditie was begonnen!

Lees meer
06-10-2015

Delen is het nieuwe hebben

Het ziet ernaar uit dat de oude beloftes van document management systemen (DMS) eindelijk kunnen worden waargemaakt. De software is verder ontwikkeld en programma's werken steeds soepeler samen. Eenvoudig documentbeheer is nu binnen ieders handbereik.

Lees meer
Harmen Lindeboom
14-03-2014

De vierde laag van beheer: content beheer

In het beheer van een informatiesysteem kennen we de klassieke rollen van functioneel-, applicatie- en technisch beheer. In de praktijk komt hier steeds vaker een vierde rol bij: content beheer. Laten we die dan ook expliciet maken en de erkenning geven die het nodig heeft, om zo de keten van systeem naar gebruiker compleet te maken.

Lees meer
Standaard software is maatwerk
04-12-2013

Standaard software is maatwerk

Als je mag kiezen, kies je dan voor maatwerk of standaard software? Het mantra in veel organisaties en zeker binnen de overheidsorganisaties waar ik zelf veel kom, is dat standaard software altijd de voorkeur heeft. Deze reflex is naar mijn idee weinig onderbouwd. Laten we daarom hier even bij stil staan.

Lees meer